HARIMAU BAHAM GARUDA!! | Malaysia lwn Indonesia | 2-0 | Kelayakan Piala Dunia 2022 & Piala Asia 2023

Bagikan
Sematkan
  • Dipublikasikan tanggal 19 Nov 2019
  • #astroarena #harimaumalaya
    Malaysia gah di laman sendiri, menundukkan musuh tradisi, Indonesia dengan jaringan 2-0. Tahniah Harimau Malaya!!

    SUBSCRIBE IDclips Astro Arena (idclips.com/user/AstroArena)
    Layari portal berita sukan www.arena.my
    Facebook: astroarenasaluran801
    Twitter: astroarena
    Instagram: astroarenahd
  • OlahragaOlahraga

Komentar • 14 751

  • tun berong #hampehhh
    tun berong #hampehhh Jam Yang lalu

    kali kedua gol tu.. aku pelik skit. sunyi sunyi stadium terus sapawi sepak gol kaki kiri terus bising terkejut satu stadium. wkwk

  • central 009
    central 009 15 jam yang lalu

    Yg minta like ni mcm org indonesia..

  • simcard
    simcard 21 jam yang lalu

    siapa tengok vdeo ni meremang bulu roma

  • Amirul Tkde nama
    Amirul Tkde nama 22 jam yang lalu +1

    Hi gaes sye mseh tgok gaes😛

  • Firdaus Pangky
    Firdaus Pangky Hari Yang lalu

    Spe suruh main2 .. hahahaha

  • Mr Mzani
    Mr Mzani Hari Yang lalu

    Aku memg tak boleh moveon lgi dgan freekick safawi ni 😂 padu gila

  • Fadli Haris
    Fadli Haris Hari Yang lalu

    Corbin peluk farizal lepas penalti tu x hand ball ke.seb baik reff x perasan.hoho

  • lucksa gaming
    lucksa gaming Hari Yang lalu

    8:06 ulang byk kali

  • Mohamad miedong
    Mohamad miedong Hari Yang lalu

    Semoga sihat2 saja warga ingdongnesial

  • Muhammad aqif Afiq
    Muhammad aqif Afiq Hari Yang lalu +1

    2019?

  • bernard tampubolon
    bernard tampubolon Hari Yang lalu

    Bayu pradana???

  • Dunstand Jr
    Dunstand Jr Hari Yang lalu +1

    Alamak!!! .. indon klah lagi?.. hahahaha ... xpa lh .. truskan usaha anda utk klah , xpyah mnang lh ..

  • asmayadi asmayadi
    asmayadi asmayadi Hari Yang lalu

    itu bukan orang India lah itu orang Papua macem keling Indon tu banyak suku negara besar macem"kulit ada bukan MCM Malaysia india belambak.

  • dek_ channel
    dek_ channel Hari Yang lalu

    Pawiiiiii thooo❤🌙

  • Ismail Bin Mail
    Ismail Bin Mail Hari Yang lalu

    Emang panteslah kalah pelatihnya aja simontok

  • Aishah Inara
    Aishah Inara Hari Yang lalu +1

    Dlm gengaman malysia main piala asia...piala dunia tiada yg mustahil..siapa stuju like..

  • LIVERPOOL FC FANS
    LIVERPOOL FC FANS Hari Yang lalu +1

    #MAJULAHSUKANUNTUKNEGARA

  • LIVERPOOL FC FANS
    LIVERPOOL FC FANS Hari Yang lalu +2

    ​ACCEPT FROM THE HEART THAT MALAYSIA IS REALLY GOOD BETTER THEN INDONESIA... INDONESIA ALWAYS NOOB AND RUDE...AND ALWAYS RUNNER UP UNTIL THE KIAMAT...LOL...CONGRATULATIONS HARIMAU MALAYA FROM LIVERPOOL FC FANS..!!!

  • Muhammad David
    Muhammad David Hari Yang lalu

    Malaysia itu kalah truss ya ...

    • tiger is my cat
      tiger is my cat Hari Yang lalu

      Kau salah negara ni...Garudada TU yg membiakkan telur DENGAN jayanya

  • MotoMatsalleh
    MotoMatsalleh 2 hari yang lalu +1

    invol.co/cljslw

  • Gee Gee
    Gee Gee 2 hari yang lalu

    indonesia miskin

  • White PEOPLE BLACK people
    White PEOPLE BLACK people 2 hari yang lalu

    Wkwkwk Kat sini x de la pulak orang INDON nak gadoh..kalau channel yg subscriber rendah kemain banyak indon bacot ahahaha..penakut sia dorang tuh

  • Ba Bagus
    Ba Bagus 2 hari yang lalu

    Butut Malaysia

  • sasuke ah meng
    sasuke ah meng 2 hari yang lalu

    Lepas ni aku harap Indon boleh seri lwan Thailand UAE dan Vietnam... Indon 👍

  • Kangen Benar
    Kangen Benar 2 hari yang lalu

    Tolong sapa ada ubat. Aku tak boleh move on tengok video ni tiap hari..dah dkt 3 minggu dah..tolong..

  • Aeiman Tarmizi
    Aeiman Tarmizi 2 hari yang lalu

    Kalo di Indonesia gak bisa terima kalo Malaysia menang,karna Malaysia itu King of Asean dan Indonesia itu cuman budaknya Malaysia...Malaysia apa bocil² sekalian? Malaysia power!!!!

  • Rendi Sisriyanto
    Rendi Sisriyanto 2 hari yang lalu

    Hero pantek😀

  • David Dexxter
    David Dexxter 3 hari yang lalu

    Kamu balek naik bas🤗

  • Juliana Lya
    Juliana Lya 3 hari yang lalu

    Siapa suruh delay...siapa suruh main..hahahahah

  • Ahmad Radzi Abdul Rahman
    Ahmad Radzi Abdul Rahman 3 hari yang lalu

    nie kalau jaring koyak.memang pawer ah pawi

  • Hawui Ziso
    Hawui Ziso 3 hari yang lalu

    Sangat bertamadun comen dari netizen malaysia..mantap..!

  • Ezzad Firdaus
    Ezzad Firdaus 3 hari yang lalu

    bile astro arena nak buat live bola dekat youtube?

  • Riswandi syam
    Riswandi syam 3 hari yang lalu

    malaydog

  • Joker rekoj
    Joker rekoj 3 hari yang lalu +1

    Sape rasa malaysia boleh, tolong like

  • Alangg Laaa
    Alangg Laaa 4 hari yang lalu

    Kepada indonesia.. Silakan bacot banyak2..kalian tuh hanya jago di game.. Bacot di game.. Sana main ML aja

  • Adam Fuad
    Adam Fuad 4 hari yang lalu

    Cihhh aku orang indonesia.. Malu lah Mau disini yg koment orang malaysia atau orang indonesia..
    Mesti kali kah harus caci maki begitu komentar nya....
    Komen pakai akal. Darah warna sama. Sama sama negara asia. Tetanggan.. Ga ada guna komentar caci maki. RESPECT LAH. Indonesia ku dan malaysia..

  • Lynx official
    Lynx official 4 hari yang lalu +1

    Indo also played nicely,Congrat indo memberikan cabaran kepada malaysia.

  • Kimochi Gaming
    Kimochi Gaming 4 hari yang lalu

    Xleh move on la HAHAHA

  • Zanzila Zakaria
    Zanzila Zakaria 4 hari yang lalu +2

    SIAPA SOKONG MALAYSIA LIKE

  • XIIV_ III
    XIIV_ III 4 hari yang lalu

    Selamat ya tim Malaysia bisa menang lawan IND. Indonesia menerimanya dengan senang hati karena kami tahu TimNas belum siap, jadi kami mundur lebih awal.. Saya hanya meramal bahwa negara Asia tenggara cukup berat berlaga di piala dunia dan memprediksi hanya bermain dengan keberuntungan. Saya do'akan Semoga Malaysia sukses masuk piala dunia. selamat berburu keberuntungan.

    • Dragon Wawan mks
      Dragon Wawan mks 3 hari yang lalu

      malaysia..pernah kalahkan....astralia,indon,thailend...mlayisa bkan..faktor menag beruntung lr..malaysia...sbb menag main..guna akal......tenag....ada skil.....bkan..mcm indon....berlebih" pinelty pun..x masuk...u18 indon lwan u16 malaysia..pun boleh kalah..ka..malaysia bnyak sdh..yg keluar sbb cedera..indon masih full skuad..pun boleh..klah....hahha

  • Official Zx'Ilvin
    Official Zx'Ilvin 4 hari yang lalu

    Banyak nya kuli batak minta like😪

  • Fake Boy
    Fake Boy 4 hari yang lalu

    Cara safawi lari macam gareth bale cara sambut gol pun sama
    #respect

  • Rian Saputra
    Rian Saputra 4 hari yang lalu

    idclips.com/video/LR0S9n7BK28/video.html strong

  • man photostudio
    man photostudio 4 hari yang lalu

    PLAYER INDONESIA SEHARUSNYA DI NATTULASASI ...BEGITU JUGA PENONTONNYA

  • Sandra Billah
    Sandra Billah 5 hari yang lalu

    Malingsia kau tak pantas main bola sepak
    Pantas kau curi budaya indonesia
    #Malingsia

  • Sandra Billah
    Sandra Billah 5 hari yang lalu

    Malingsial

  • Muhamad Zaki
    Muhamad Zaki 5 hari yang lalu

    Indonesia target sukan sea dan emas mlaysia target juara dunia...wlau pun di dunia orang juga ga knal malaysia itu negara mana...🤣 jdi tuan rumah asian game jugak ga mampu...di bagi menang yg ga bsa di bangga kan juga heboh....standardnya mlaysia itu kamboja.myanmar.mkanya mereka mati matian mau menang dgn kita.itu satu kehebatan bagi mereka.tpi bagi kita itu tdak penting.

    • haniey daerina
      haniey daerina Hari Yang lalu

      Tibe

    • XIIV_ III
      XIIV_ III 4 hari yang lalu

      Lawan Vietnam aja keok tuh Malaysia 🤭

    • XIIV_ III
      XIIV_ III 4 hari yang lalu

      Mimpinya terlalu tinggi sementara kejuaraan regional disepelekan.
      Bagus disini Indonesia mundur lebih awal karena sudah ketahuan pemain senior kita tidak siap... Malaysia masuk piala dunia juga syukur-syukur kali ya. Paling kalou masuk piala dunia juga hanya berburu keberuntungan sama seperti tahun-tahun yang lalu.

  • Alan Josef Hendersson
    Alan Josef Hendersson 5 hari yang lalu

    Azam Azih tak bagus, defensive lemah

  • muhammad izzat
    muhammad izzat 5 hari yang lalu +3

    Sapa rasa pawi hensem boy sila like 👍🏻tq😅

  • Hafidz Daniel
    Hafidz Daniel 5 hari yang lalu

    Player nombor 9 tu tak payah main la. Bukan nya berguna pun. Sekejap je hilang bola kat kaki matyo

  • Xlash
    Xlash 5 hari yang lalu +1

    jajaja estos dos perdedores del equipo no pueden vencernos

  • Dini Qaid22
    Dini Qaid22 5 hari yang lalu

    Kepada rakyat indonesia terima kasih kerana menghina kami.dan kepada rakyat Malaysia kite ade banyak pahala YAYyyyyyyy

  • IDN Indonesja
    IDN Indonesja 5 hari yang lalu

    Selamat untuk Malaysia
    Semoga saudara serumpun kita ini bisa masuk W.Cup,wakil dari ASEAN
    .
    .
    .
    Btw asal kamu tau aja,kita sendiri juga kadang benci sama federasi sepak bola Indonesia,banyak mafia bola,pengaturan skor,dan lain lain yang membuat dunia persepak bolaan Indonesia gak maju maju.
    Salam hangat dari Semarang,Jawa Tengah,Indonesia

  • Sharizan Adil
    Sharizan Adil 5 hari yang lalu +1

    Safawi MVP.....

  • JRA PERCUSION
    JRA PERCUSION 6 hari yang lalu

    WOy malaingsial, menang nyogok aja bangg. Lihat pertandingan olahrafa yg laen.. habis lo ciut bencong futsal bulutangkis dll ga ada apa"nya cuma bola aja menang nyogok wkwkwk

  • Frisca Dewi Octaviyani
    Frisca Dewi Octaviyani 6 hari yang lalu +1

    Awa lebih suka nonton Upin Ipin
    Ketimbang bola

  • Jastin Lucard
    Jastin Lucard 6 hari yang lalu

    indog maen ML jer pro

  • Kakaka Kakakak
    Kakaka Kakakak 6 hari yang lalu +3

    Yang pilih indonesia like
    Yang pilih malingasia(malaysia)comen

  • Lasers Flyin - Fortnite And More

    Safawi

  • jelly first sub
    jelly first sub 6 hari yang lalu +2

    Sape nk malaysia dlm world cup
    Like sikit