Trekpaarden op de Boerendag in Rijsbergen 2017

Bagikan
Sematkan
 • Dipublikasikan tanggal 30 Agu 2017
 • 5 augustus 2017 werd tijdens de Boerendag in Rijsbergen een optocht met aangespannen Belgische trekpaarden en authentieke voertuigen en werktuigen gehouden. Met de machines uit de collectie van het Boerendag museum "de Karkooi" werd gedemonstreerd hoe ruim zestig jaren geleden met trekpaarden werd gewerkt.
  De Karkooi is het “thuis” van de Boerendag Rijsbergen. De karkooi ligt aan de Tiggeltsebergstraat in Rijsbergen op het Boerendagterrein.
  In de Karkooi is van alles te zien met betrekking tot het boerenleven van vroeger:
  - karren en wagens
  - een nagebouwd oud boerderijtje
  - veel gebruiksvoorwerpen uit grootmoeders tijd
  - werktuigen, gereedschappen en materialen
  Een oude woonkeuken (boerderij) in originele staat is nagebouwd. In de aangebouwde potstal vindt u allerlei voorwerpen die met het vroegere boerenleven van doen hadden. De werkgroep Karkooi werkt het hele jaar door iedere woensdag aan de oude materialen en werktuigen.
  Tot ziens in de karkooi!
  De open dag van de Karkooi is telkens de laatste zondag van april, mei, juni, juli, augustus en september. Telkens van 11.00 tot 16.00 uur. Iedere Open Dag heeft een eigen thema.

Komentar • 3

 • Bas Smolders
  Bas Smolders 8 bulan yang lalu

  Ben ik weer Chris, de eerste kar is hetzelfde tuig als die ik bedoelde in de vorige video. Band onder de borst en iets verder band over de rug. Weet hoe hoe dit tuig heet en waar ik het kan vinden?
  Mvg, Bas Smolders

  • Chris Sonnemans
   Chris Sonnemans  8 bulan yang lalu

   k heb geen idee hoe het tuig heet. In verschillende plaatsen in Zeeland, Brabant en Limburg zijn musea waar informatie te vinden is over het boerenleven van vroeger. Volg de trekpaarden op www.powerhorsecompetition.nl/ Op de tweede dag van elke wedstrijd zij de trekpaarden in prachtige tuigen te zien voor oude voertuigen. Prachtig! Vollg ook de trekpaarden dagen in Vlaanderen.

 • László Vígh
  László Vígh Tahun Yang lalu

  👍👑🐎🐴